Pakej Percutian Bromo Surabaya Cos Rendah 2024

Pakej Percutian Bromo – Pakej lawatan atau mengembara Bromo terbaik yang boleh berlepas dari lapangan terbang Surabaya atau stesen kereta api dengan pelbagai pakej pelancongan ke Bromo untuk lawatan tengah malam, 2 hari 1 malam atau 3 hari 2 malam. Bromo dengan sejuta keindahan sememangnya selalu membuat ramai orang penasaran untuk melawatnya.

Matahari terbit panorama indah, Padang Savana, Kawah Bromo dan beberapa tempat lain di sekitar kawasan Gunung Bromo mempunyai kecantikan dan keunikan tersendiri yang menjadikan Bromo menjadi salah satu tarikan pelancong popular dan banyak dikunjungi oleh pelancong domestik dan asing.

Pakej Percutian Bromo
Pakej Percutian Bromo

Pakej Percutian Bromo

Percutian dengan lawatan ke Bromo sangat menarik dan menyeronokkan. Pengembaraan di kawasan Bromo dengan menggunakan jip 4WD dan sensasi menunggang di hamparan savannah, bukit teletubbies, laut pasir dan naik ke kawah Bromo tidak akan dilupakan dan anda hanya akan mendapat aktiviti ini semasa pakej percutian Bromo ini.

Kenapa Bercuti ke Bromo?

Ya, mengapa anda pergi ke Bromo, bukan ke tempat lain? Sesungguhnya terdapat banyak tarikan pelancong lain yang tersebar di Surabaya Indonesia. Tetapi Bromo adalah salah satu destinasi pelancongan yang paling penting kerana ia terlalu sayang jika diluluskan oleh peminat pelancongan alam.

Gunung Bromo adalah sebahagian daripada Taman Negara Bromo Semeru Tengger (TNBTS) yang merangkumi sejumlah tarikan pelancong. Jadi, contohnya destinasi utama adalah pelancongan di Bromo, dianjurkan untuk bersenang-senang menikmati sejumlah tarikan pelancong lain di sekitarnya. Terangkan beberapa kawasan pelancongan seperti Ranu Kumbolo, Climbing Semeru, Kawah Ijen dan sebagainya.

Tetapi kemuncak pengalaman lawatan adalah apabila kita menyaksikan keindahan kawah Bromo dari puncak dengan mata kita sendiri. Selain itu, laluan perjalanan disikat menggunakan jip yang merasakan aura tebal pengembaraan

Pakej Percutian Surabaya Bromo Cos Rendah

Bromo, kerana keindahannya yang luar biasa, mewujudkan tarikan pelancong yang berasal dari Indonesia dan banyak pelancong asing. Tetapi untuk perjalanan, terutama jenis objek semulajadi mesti menggunakan pakej Pelancongan Bromo. Masalahnya adalah untuk memudahkan dan menjamin keselamatan dan keselesaan.

Tetapi sebaliknya, faktor kos kadangkala terasa membebani para pelancong yang berpotensi dari luar negara. Atas sebab ini, terdapat beberapa pakej percutian Bromo dengan pilihan menarik untuk dipilih. Menyediakan beberapa pakej pelancongan Bromo yang boleh kita ambil untuk menikmati matahari terbit secara khusus. Bromo dengan pemandangan Gunung Batok yang menakjubkan dan latar belakang gunung semeru sangat mengagumkan. Semua pilihan yuran lawatan bromo dijamin tidak akan membebankan.

Oleh kerana pakej perjalanan ke Bromo dari bandara Surabaya dan stasion kereta api harus ditawarkan sehingga wisatawan dapat dengan mudah mencapai Bromo sambil menghemat anggaran. Tempah percutian anda ke Gunung Bromo dengan tempahan pakej Surabaya Bromo melalui syarikat travel tripwisatabromo.com untuk mendapatkan pilihan jadual dan harga perjalanan ke Bromo dengan harga yang rendah.

Pakej Bromo Midnight

Pakej Tour Bromo Midnight sangat sesuai untuk anda hanya bercuti pendek, kerana pakej pelancongan bromo surabaya tengah malam hanya mengambil satu hari untuk menikmati lawatan ke Gunung Bromo. Walau bagaimanapun, dengan pakej lawatan pelancongan bromo tengah malam ini, anda boleh pergi bercuti ke Gunung Bromo untuk menikmati pelbagai destinasi pelancongan di rantau Gunung Bromo seperti pemandangan Sunrise dari puncak Gunung Bromo, Kawah Bromo, Teletubbies Hill, Padang Savana, dan Whispering Sand semua boleh mengembara dan dinikmati dalam satu perjalanan.

Pengambilan bermula pukul 11 ​​malam dari bandar Surabaya atau Malang dengan alamat sesuai permintaan anda.

Umumnya pick up juga boleh di Stesen / Lapangan Terbang atau juga hotel di mana anda tinggal dan kami akan segera berpindah ke kawasan Bromo Semeru Tengger.

Selepas tiba di kawasan Gunung Bromo di Tosari / Sukapura Post, teruskan perjalanan Jeep Bromo 4wd untuk menikmati keindahan Sunrise dan tarikan pelancong yang indah di sekitar gunung berapi Bromo seperti, Padang Savana, Teletubbies Hill, Whispering Sand dan Bromo Crater.

Jadual Lawatan Bromo Mid-night

11:00 – 00:00: Pengambilan peserta
00.00 – 02.30: Perjalanan ke Titik Transit untuk Jeep.
02.30 – 04.00: Lawatan ke Bukit Penanjakan
04.00 – 06.00: Menunggu Menikmati Sunrise Bromo yang Indah
06.00 – 07.00: Menuju Padang Savana (Bukit Teletubbies) dan Sand Whispering.
08:00 – 10:00: Kawah Bromo dan Kuil Luhur Poten.
10:00 – 11:00: Kembali ke Jeep Transit Point.
11.00 – 14.00: Kembali ke Surabaya atau Malang
14.00: Selesai.

Cos Percutian Bromo Rendah : Contact Us By Whatsapp +6281252370780

Cos Pelancongan Termasuk:  

Transportasi antar jemput.
Fuel.
Sewa Mobil Jeep di Bromo.
Biaya Parkir.
Air mineral.
Semua Tempat Favorit di Bromo.

Cos Tidak Termasuk :

Keperluan Peribadi.
Sewa Kuda di Bromo.

Jika anda berminat untuk tinggal di Bromo dan melawat tarikan semula jadi di sekitarnya, anda boleh memilih pakej percutian Bromo seperti berikut.

Pakej Percutian Bromo 2 hari 1 malam
Paket Pelancongan Bromo Malang 3 hari 2 malam
Pakej Lawatan Bromo Kawah Ijen 3 hari 2 malam